instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

De bästa leave-in-produkterna för håret – frisörens 9 favoriter

Av: Metro Mode

Det finns många typer av hårvårdsprodukter att investera i, men en variant som verkligen är en allround-produkt och som hjälper håret på många olika sätt är leave-in-produkter. Metro Modes tidigare bloggare Elin Molimenti (f.d. Johansson) redde ut vad det är som gör leave-in-produkterna så bra – och har tipsat om sina 8 favoriter!

Foto: Elin/Metro Mode

– Enligt mig tycker jag alla ska ha en leave-in produkt hemma för den innehåller så mycket bra i en och samma produkt så det är ett måste. En leave-in-produkt kan komma i form av serum, lotion eller spray – vilken man väljer spelar egentligen ingen roll. När jag använder spray slutar det till exempel ändå med att jag sprayar först i handen och sedan drar i håret, skriver Elin.

Men hur använder du då bäst en leave-in-produkt för håret? Som namnet antyder så appliceras den i handdukstorkat hår och sköljs inte ur. De flesta leave-in produkterna har ofta dessa egenskaper:

– UV-skydd

– Färgbevarande

– Återuppbyggnad av fjällskiktet

– Värmeskydd

– Glansgivande

– Ger extra lyster

– Reducerar & förebygger friss

– Utredande effekter

– Vårdar och ger näring

–  Till de som frågar mig: “Vilka produkter behöver jag?” brukar jag oftast säga en leave-in-produkt och en vårdande olja. Det är basen för bra hårvård, vill man avancera och köra en blow-out kräm eller andra volymgivande produkter så är det ett annat inlägg. Men först leave-in och sedan olja, därefter låter du håret lufttorka eller fönar håret torrt, fortsätter Elin.

Nedan hittar du Elins 8 favoriter!

Läs även:

De bästa håroljorna – frisörens 7 favoriter.

Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår