Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Stjärnstylistens bästa tips för ett vackert och friskt svall

Har ditt hår inte ställt om sig till sommartid? Lider du av kluvna hårtoppar, frissighet och sträva testar? Lugn! Det finns fortfarande hopp för ditt barr – hårstylisten Steve Terry ger sina tre bästa hemmaknepen som garanterat ger nytt liv åt ditt hår.

Foto: Unpslash

1. Baslektion

Ofta är frissighet och sträva testar ett resultat av för lite fukt. A och O när det kommer till att reparera ditt hår är därför att tillföra mer fukt – närmare bestämt massor av fukt. Att välja rätt produkter för just ditt hår är lika avgörande som storleksvalen på dina kläder. Be om hjälp nästa gång du besöker frisören.

– Schampot öppnar hårtopparna, medan balsamet stänger igen dem. Passa därför på att ge din hårbotten en massage när du applicerar balsamet, det sätter igång blodcirkulationen vilket får dina hårrötter att må kalas! Skölj ur håret med ljummet, nästan kallt vatten – det sluter hårtopparna. Har du väldigt skadat hår, tvätta inte ur balsamet utan lämna 30 procent av det kvar i längderna, säger hårstylisten Steve Terry.

2. Inpackning

Det är lika viktigt att göra rätt val när det kommer till inpackning. Ibland kan fel produkter istället ge motsatt effekt och jobba mot håret.

– Applicera schampot två gånger för att verkligen få hårtopparna att öppnas. Applicera sedan hårinpackningen från rötterna till topparna, snåla inte. Plasta sedan in håret med plastfolie och avsluta med att svepa en frottéhandduk runt huvudet. Värmen hjälper håret att ta upp produkten och får de vårdande ämnena att kicka igång. Vill du slå två flugor i en smäll, gör inpackningen i en bastu. Avsluta med att skölja håret med kallt vatten som sluter topparna, innan du applicerar det avslutande balsamet.

3. Vila

Ge håret en chans att få behålla sin naturliga fukt. Helst bör du låta det gå ungefär tre dagar mellan tvättarna, gärna ännu längre. Du kan ge ditt hår en välförtjänt semester genom att prova att lägga undan fön, plattång och stylingprodukter som sliter på håret i perioder. Med andra ord – låt håret få självtorka ibland. Det kommer göra underverk för ditt hår! Tycker du att håret blir livlöst och platt? Prova en ny frisyr! Det finns massa hjälpredor på marknaden idag som ger dig en till synes avancerad uppsättning på en bråkdels sekund.

Läs också: Bäst i test! Metro Mode testar och utser bäst schampo & balsam 2020

Hårborste - Tangle Teezer KÖP

Hårborste - Tangle Teezer

Tangle Teezer har revolutionerat hur vi ser på hårborstar, och reder ut även det mest toviga barret på ett skonsamt sätt. Med andra ord funkar den perfekt för alla i familjen!

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tuperingsborste - Tangle Teezer KÖP

Tuperingsborste - Tangle Teezer

Låter dig tupera håret till vackra firsyrer på ett mer skonsamt sätt.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Go Loud Duo - Nine Yards KÖP

Go Loud Duo - Nine Yards

Är ditt hår platt utan någon volym? Eller frissigt och i behov av något som tämjer och definierar lockarna? Beroende på din hårtyp bör du välja produkter som fyller just dina behov.

Volymschampo, 240 kronor.

Volymbalsam, 240 kronor.

KÖP

Nästa bild
Essential Melu Paket - Davines KÖP

Essential Melu Paket - Davines

En vårdande och reparerande duo som motverkar skador på hårstrån.

Pris: 548 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!