Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

4 saker du kan göra för att bli tagen på allvar

Det finns ingenting som kan vara så frustrerande som när en märker att en inte tas på allvar. Det kan handla om i jobbsituationer eller i privata situationer. I vilken situation det än är så är det alltid lika jobbigt. Här är fyra saker du kan göra för att bli tagen på allvar. 

serios-allvar-bli-tagen-allvar-puff

1. Titta personer i ögonen
Genom att titta personen du pratar med i ögonen kommer de förstå att du menar allvar. Det visar också att du är engagerad i konversationen. Förutom det så kommer du också bättre kunna läsa personen du pratar med. Se deras reaktion på det du säger. Testa även att säga personens namn, då kommer personen i fråga förstå att du vill att hen ska lyssna.

2. Prata tydligt
Tänk igen allting innan du säger dem. Ta ett djupt andetag, prata tydligt och kom till saken. Var kort och koncis. Försök också att hålla röstläget på en jämn nivå. Talar du på det här viset kommer folk lyssna på dig och förstå att det du säger är viktigt.

3. Håll det du lovar
Säger du att du ska göra någonting, gör det och lova aldrig någonting du inte kan göra till 100 procent. Det är alltid bättre att vara ärlig och säga att du inte kan än att göra dina kollegor besvikna. Visa att det går att lita på dig.

4. Kom alltid i tid
Det finns ingenting som kan få dig att framstå som så oansvarig och oseriös som att komma försent. Har du svårt att komma i tid kan du försöka att ställa din klocka några minuter tidigare. Är det något du ska ta till dig på den här listan så är det detta.

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman