Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Bakterier bor gärna i dina sminkprodukter och i din sminkväska. Men det finns knep

Skönhet

7 knep för att slippa bakterier i din sminkväska

smink-bakterier-i-smink-vaskan-
Bakterier bor gärna i dina sminkprodukter och i din sminkväska. Men det finns knep för att undvika dem. Metro Mode har listat 7 saker du kan göra för att undvika bakterier i sminket.
 
Använd tuber istället för burkar
Många skönhetsprodukter kommer i dag i burkar. Varje gång du doppar dina fingrar i burken för du in bakterier. Bakterie-fylld lotion som du sätter på ansiktet kan skapa irritation, acne och rödhet. Försök använda lotion som kommer i tuber istället och vill du verkligen undvika bakterier så sätt lotion på en bomullspad och smörj in (så slipper du använda fingrarna).
 
Pumpa inte mascaran
Varje gång du pumpar ner din mascara i behållaren för att få ut mer så torkar du ut mascaran och skapar en födelseplats för bakterier. Snurra istället borsten i behållaren för att få ut mer. Kom ihåg att din mascara oftast bara håller i tre månader.
 
Nys inte i närheten av sminket
Om du måste nysa försök att undvika att vara i samma rum som dina produkter. För alla öppna produkter kommer suga åt sig bakterierna.
 
Sätt inte på läppstift efter maten
Om du direkt efter maten sätter på läppstift eller läppglans så trycker du in överblivna matrester från dina läppar in i läppstiftet. Bakterierna kan leva på ytan av ditt läppstift eller inuti din tub av läppglans och kommer sprida sig till dina läppar nästa gång du sätter på läppstift. Så innan du sätter på läppstift torka av munnen ordentligt och om du kan borsta gärna tänderna innan du sätter på nytt läppstift.
 
Dela inte dina produkter
Det här gäller först och främst dina ögonprodukter eftersom dina ögon är mest mottagliga för bakterier. Att dela sminkprodukter är inte bra överhuvudtaget eftersom ni då delar bakterier med varandra.
 
Rengör din sminkväska
Se till att rengöra alla produkter, borstar och svampar i din sminkväska. Men glöm inte väskan. Alla bakterier som finns på dina produkter kommer också finnas i väskan. Så töm hela väskan och torka antingen ur den med ett bakteriedödande-medel eller kör den i tvättmaskinen. Här kan du läsa mer om hur du rengör din produkter.
 
Ha olika borstar för alla produkter
Många av oss använder samma borste till alla produkter men det här är en big NO NO. Om du använder en borste för ditt puder och sen använder du den borsten till ditt rouge så för du över oljor och liknande från din hud direkt ner i din rouge.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger