Creative

7 gratisnöjen i Malmö i sommar

7 gratisnöjen i Malmö i sommar
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/07/rexfeatures_3799899a.jpg

Film under bar himmel

Årets utomhusbio inleds fredagen den 15 juli med Nas – Time is illmatic kl. 22:00 i Lindängsparken och avslutas söndagen den 28 augusti med The Wolfpack kl. 21:00 i Folkets Park. Andra filmer som jag ser fram emot är Den unge Zlatan, Martha & Niki, Min faster i Sarajevo (premiär med besök av både regissör och skådespelare och publiksamtal efter filmvisningen!). Mer info om filmer och kalender finns på panora.se.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/07/dansa-malmo.jpg

Dansa in sommaren

Klubbar och barer att dansa/hångla/upptäcka i sommar är: Cuba Café, Babel, Grand, Far i Hatten och Moriska Paviljongen.

P3 Din Gata ställer även till med ett block party i Lindängens maffiga amfiteater med DJ Karolina Pistolina och live-akten Saint. Dans under bar himmel! Start 15 juli kl. 20:00.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/07/sommarquiz.jpeg

Sommarquiz på Far i hatten

Varannan tisdag från den 10 maj till den 30 augusti kl.19:30 kommer quiz hållas för de tävlingssugna. För varje quiz kommer det även en ny gäst! Gäster som bland annat Amanda Jensen (artist) och Vanessa Marko (DJ och grundare till Femtastic). Välkomna besserwissrar.

Foto: Allevents.se

https://metromode.se/files/2016/07/mikrofon-malmo-stand-up.jpg

Stand up i parken

I Folkets Park kan du sitta med medhavd picknick och skratta ikapp med 1000-tals andra Malmöiter till komiker som Jesper Rönndahl som är en av Sveriges mest produktiva komiker den 19 juli kl. 19:00-21:00.

Nästa stand-up som arrangeras i Folkets Park är den 23 augusti kl.19:00-21:00 där det är Sommarrapporten som står för underhållningen!

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/07/picknick-malmo-eid-fest.jpg

Pickmnick och Eid-fest i parken

Malmö Folkets Park arrangerar med start 1 juli kl.18:00-21:00, varje fredag, en mini-festival med live-musik och gött häng i parken. Bring your mothers and your daughters.

Folkets Park anordnar även Eid-fest den 9 juli kl.12:00-18:00 där en matbazaar kommer finnas med mat från världens alla hörn och kanter, aktiviteter som hinderbana, utomhuslekar och ansiktsmålning men även musik på scen med Jordanska säckpipor från Danmark, Nashid från Göteborg, Rapp samt Somalisk och Palestinsk Dapqe från Malmö.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/07/337785_1688.jpg

Malmöfestivalen

Sommarens klimax är 12-19 augusti då Malmöfestivalen tar över staden. Event från dessa dagar som du redan nu kan boka in i kalendern är:

Bröllopet – Dinah och Khaled bjuder in Malmö stad till en fartfylld arabisk bröllopsfest med festtåg, dans och musik hela kvällen. Life-goal att bjuda in hela staden till sin bröllopsfest.

Relationsinstitutet möter Jonas Hassen Khemiri – Den Augustprisbelönade författaren bjuds in för att tala om vänskap, sorg och kärlek med utgångspunkt ur författarens senaste bok Allt jag inte minns.

Storydox – Om led på förbjudet område, en mor som varnar för fienden, att stå på nazisternas dödslista och att banka på dörren när brandröken tätnar. Fyra historier ur det verkliga livet berättas av bland annat författaren och rappartisten Ison Glasgow.

Förutom olika event kommer matstånd finnas (ej gratis), men också uppträdanden av olika artister (gratis)! Silvana Imam, Cherrie, Syster Sol och Titiyo är några jag ser fram emot att se live.

Foto: tjock.se

Som student med en tom plånbok är man alltid på jakt efter event och nöjen där man kan komma billigt undan.
 
På så sätt har man nästan utvecklat ett sjätte sinne för saker som är gratis. Dessa 7 GRATIS evenemang i Malmö ser Creatives gästskribent Lamia Karic mest fram emot i sommar.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!