Creative

Linn Wiberg tipsar om hur du kan spendera 24 timmar i London under 600 kronor

Bild1London är ett av de dyraste ställena att bo på i världen. Vad många inte vet är att det går att komma undan vansinnigt billigt! Linn Wiberg har efter att bott fem år i Englands huvudstad blivit en mästare på just detta. Här ger hon sina bästa tips på hur man kan spendera en dag med att äta ute tre gånger, ta en drink med stans bästa utsikt och se en fantastiskt utställning för bara £50 (cirka 600 kronor)!
 

Bild2Vi börjar dagen med frukost på Cafe 338 – £5-8 (ca 60-100 kronor)
Denna familjerestaurang är motsatsen till lyxig men himla charmigt, med rödvitrutiga dukar och en fantastisk familj som driver det. Här får du en frukost för runt £5-8 inklusive kaffe! Mitt tips är att ta nr 2 från pannkaksmenyn så får man både frukt, ägg och pannkakor.

Bild3Sen vandrar vi upp till Broadway market – £0
En marknad på lördagar men också full av småbutiker, fina fik och restauranger. Hit kan du promenera på femton minuter från 338. Köp med något billigt från stånden och slå dig ned i London Fields som ligger i slutet och är perfekt för en picknick.
 

Ta bussen upp till Walthamstow – £1.8 (ca 20 kronor)

Bild4God’s Own Junkyard – £0
Detta galleri i Walthamstow ägs av Chris Bracey som har samlat neonskyltar de senaste 37 åren. Från golv till tak blinkar neon från några av vår tids mest kända filmer (Eyes Wide Shut, Kalle och chokladfabriken och Batman bland annat). Vandra häpen runt och upplev hur det känns att vara inuti ett flipperspel.
 

Wild Card Brewery eller Mother Ruin’s Gin Destillery – £2-4/dryck (ca 25-40 kronor)
Precis bredvid God’s Own Junkyard ligger ett bryggeri och ett gindistilleri med mysiga bakgårdar att avnjuta en dryck för billig peng, typ £2(25 kronor) för en öl. Perfekt för oss på ständig budget!
 

Nu börjar du säkert bli lite hungrig så ta bussen ned till Shoreditch igen – £1.8 (ca 20 kronor)
 

Sông Quê Café – £10-15 för mat&dryck (ca 120-180 kronor)
Shoreditch är fullt av vietnamesiska restauranger som är både goda och prisvärda, och detta är en av de bästa. Min favoriträtt är Bun Sa, en vietnamesisk sallad med nudlar, vårrullar och oyster sauce.
 

Sky Garden – £3-12/dryck (ca 40-150 kronor)
30 minuters promenad söder ut ligger Sky Garden. Ta en drink eller kaffe i trädgården med utsikt över hela vida världen, eller i vilket fall London och the Thames. Ett måste om du är ny i staden! Tips att tima in solnedgången som de annonserar tid för på hemsidan varje dag.
 
För dom som är sugna på dans eller en spelning resten av kvällen rekommenderar jag att ta bussen upp till Dalston igen £1.8 (ca 20 kronor)

Bild5Dans:

Ridley Road Market Bar– £3-5/drink (ca 25-60 kronor)
En liten och färgglad bar med fakepalmer och öl för £3 och mojito i pints för £5. Jämt bra musik och garanterat trångt och dansigt! Kom innan elva för kön kan bli helt sjuk.
 

Spelning: 
Shacklewell Arms– £4-5/drink (ca 50-60 kronor)
Det här är en av de mest legendariska pubarna i Hackney. Här spelar massor av band oftast gratis och är även en plats dit en kommer när allt annat stängt för att dansa tills 04:00! Det luktar gammal öl och är fullt av allt smutsigt kul som är London.
 
Bild6Övriga tips för London på en budget:
 
Boende: Boka boende i östra London genom airbnb! Där är det billigare och du kommer kunna promenera till massor av underbara ställena. Det du gör i centrala London är att shoppa, och det är inte så bra på en budget ändå.
 
Transport: Köp oyster card direkt när du landar och ladda på pengar. Vet du att du kommer åka mycket buss eller tåg, köp biljett för flera dagar. Annars, åk buss! Det är billigare än tunnelbana.
 
Sevärdigheter: De flesta museum är gratis. Mina favoriter är Tate Modern, the Barbican och Somerset House.
 
Drinkar: Med appen Drinki får du en gratis drink på valfri bar per dag genom att checka in genom facebook.
 
Övrigt: Jag har skrivit en Londonguide med alla mina bästa ställen som du kan läsa här.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!