Bananpannkakor med karamellsås
4 mindre pannkakor
Ingredienser
1 banan
1 ägg
5 saftiga dadlar
1,5 dl nötmjölk eller havregrädde
Vaniljpulver och salt efter smak
1 dryg tesked kokosolja + kokosolja till stekning
Gör så här
1. Mosa bananen med en gaffel.
2. Vispa ägget fluffigt, tillsätt den mosade bananen och rör om.
3. Lägg i en klick kokosolja i en medelvarm panna (non-stick). När kokosoljan har smält häller du ut pannkakssmeten i fyra “klickar” i pannan.
4. Stek pannkakorna på båda sidorna, vänd dem försiktigt. De ska vara gyllenbruna när de är klara.
5. Lägg dadlar, nötmjölk, kokosolja och vaniljpulver i en mixer och mixa till en sås. Smaka av med salt och servera sedan till pannkakorna. Toppa med lite bär, extra bananskivor, hasselnötter och kokoschips.