Hälsa

Glutenfritt fröknäcke fixar årets godaste frukost (eller brunch)

Vitt fluffigt bröd i all ära, men minst lika gott är ett krispigt fröknäcke fullproppat med en massa nyttigheter. Toppa med de pålägg du gillar bäst, eller njut av ditt nygräddade och glutenfria fröknäcke som det är. Bästa av allt? En ugnsplåt räcker länge!

 

Enklare frukost en stressig vardagsmorgon hittar du inte. Bryt lite bröd on the go!

 

1 ugnsplåt glutenfritt fröknäcke:
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 chiafrön
1/2 dl linfrön
½ tsk salt
1/2 dl olja (t.ex. rapsolja)
2 dl kokande vatten

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vatten och rör ner i bunken tillsammans med olja.
4. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
5. Klä en plåt i bakplåtspapper och bred ut smeten tunt. Ett tips är att placera ett bakplåtspapper över smeten – och kavla ut den. Ta då bort det övre bakplåtspapper innan du gräddar brödet. Strö över lite extra salt om du vill.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 – 11/2 timme tills brödet fått fin och krispig yta. Det ska inte vara mjukt eller lite degigt i mitten.
Bryt sedan brödet i bitar och njut!

TIPS! En bra brunch behöver inte bestå av oändligt med alternativ för att få det att vattnas i munnen. Duka fram olika sorters bröd som fröknäcke och scones med pålägg, frukt, kaffe och något gott i glaset – så lovar jag en festlig stämning!

Recept: Cassandra Brunstedt

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!