Nu längtar man verkligen efter en riktigt smarrig semla. Här är receptet på en som är lika god som den klassiska varianten och som dessutom går att göra helt vegansk.
Ladda upp inför fettisdagen med en sockerfri semla fullproppad med nyttigheter. Här har vi även boostat semlan med proteinpulver â perfekt om du behöver fylla pÃ¥ med energi. QNT erbjuder flera olika högkvalitativa proteinpulver och just nu fÃ¥r du som läsare 20 procent rabatt och fri frakt när du anger koden METRO i kassan.
Du behöver (för ca 4-5 stycken):
- 1,5 dl cashewnötter
- 2 dl havregryn
- 8 kärnfria dadlar
- 1 tsk kardemumma
- 1 skopa vaniljproteinpulver
- 1/2 tsk kanel
- Valfri grädde (för en vegansk semla kan du exempelvis välja kokos- eller havregrädde)
Gör så här:
1. Mixa cashewnötterna till ett mjöl med stavmixer.
2. Mixa även igenom havregrynen. Rör samma med nötmixen.
3. Lägg ner dadlar och kryddor och kör allt ytterligare med stavmixern tills en jämn smet bildats.
Mandelmassa:
- 1,5 dl rostade mandlar
- 1 msk agavesirap
- En skvätt havremjölk
Gör så här:
1. Mixa mandlarna till ett mjöl, gör inget om det blir lite stora bitar kvar.
2. Rör ner agave och en skvätt havremjölk och blanda samman med en gaffel.
Sätt samman semlan:
Forma en botten och en topp av din semla. Dessa ska vara små då de är väldigt mättande. Fyll på med mandelmassa. Vispa valfri grädde (tex kokosgrädde, havregrädde eller laktosfri grädde) och fyll på ovanför mandelmassan. Sätt på locket och pudra med florsocker.
Hitta rätt proteinpulver för dig här!
*Just nu 20 procent rabatt och fri frakt när du anger koden METRO i kassan. Erbjudandet gäller till och med den 28 februari 2019