Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Hälsocoachen: “10 livsmedel jag alltid har hemma”

Planering är a och o om du vill äta hälsosamt. Med andra ord gäller det att fylla kylen med fräscha råvaror så att det alltid finns bra alternativ att välja mellan under stressiga dagar.

 

nyttigalivsmedel_815Foto: Fannie Redman

 

Fannie Redman är personlig tränare och tävlar på hög nivå inom olika kampsportsformer – hon om någon vet hur viktigt det är att få i sig näringsrik mat. Fannies bästa tips för dig som har svårt att få till kosten är att “planera – och preppa hemmet med bra val och alternativ”. För att lyckas med det ser Fannie till att alltid fylla på i kylen och skafferiet med sina tio basvaror, bland annat:

 

1. Kvarg – minst 2-3 st (250 grams-burkar)
2. Ingelsta kalkon – minst 2-3 st 110 grams-paket)
3. Riskakor – just nu Friggs ris/majskakor med chiafrön. Jag älskar ju riskakor, speciellt med smör och ägg på.
4. Ägg – äter jag i alla olika former.
5. Kaffe (bästa pre-workout och ett måste till frukosten)
6. Mjölk – ett måste till kaffet, gröten etc.
7. Havregryn – gröt byggde denna kropp.
8. Tonfisk – enkelt, proteiner och omega 3 (se bara till så den är MSC-märkt)
9. Fryst frukt/bär – perfekt i en smoothie eller med kvarg!
10. Sallad/grönsaker – ett måste till allt! Till exempel gurka på kalkonen som ligger på riskakan …

 

Kvargen äter jag gärna med de frysta bären, kaffe dricker jag alltid med mjölk, havregrynsgröten lika så. Ägg kan man alltid koka eller steka sig en liten omelett med kalkon och sallad till. Riskakor med kokt ägg på är ju sjukt gott, och tonfiskröra gjord på kvarg med en sallad till är en enkel lunch.

 

Ja, man kan göra allt från frukost, mellanmål till middag med dessa livsmedel. Så har du svårt att få till kosten – se då till att planera bra och preppa hemmet med bra val och alternativ!

 

Läs fler artiklar inom hälsa här.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!