Hälsa

Icas vd kom till jobbet som Carl – lämnade som Caroline: “Ren och skär euforisk lycka”

Caroline Farberger, tidigare Carl Farberger, är vd på Ica försäkring och blir nu den första officiella personen inom näringslivstoppen som genomfört en könskorrigering.

– Det är förstås en stor omställning, men vi ska fortsätta vara tillsammans. Vår grundkärlek är stark. Man älskar ju människan, säger Carolines fru, Ylva Rönnqvist till Aftonbladet.

Foto: Icas pressbild Jessica Gow, TT / Hans Shimoda, IBL 

I september i år blev den 50-årige Ica-vd:n Carl Farberger, Caroline Farberger. Därmed blev Caroline den första personen som genomgått en könskorrigering inom näringslivets topp. I en intervju med Aftonbladet berättar Caroline och frun Ylva om hur det känns nu när det blivit officiellt.

– Jag har inte stött på några fördomar alls, inte ens om jag googlar ­aktivt så hittar jag något negativt. Det har ju förekommit könskorrigeringar bland kulturpersonligheter och i sportvärlden, men egentligen aldrig i näringslivet. Det är den sista normativa bastionen liksom, säger Caroline.

I och med den konservativa bransch som Caroline jobbar i kan man kanske tänka sig att hon mött många negativa kommentarer, vilket hon berättar att hon inte har fått. Caroline svarar också på frågan om hur det känns att visa upp sitt nya jag offentligt.

– Jättebra! Jag är som jag är, jag ska inte behöva bekymra mig eller dölja det, säger Caroline.

I en intervju med Di Weekend berättar Caroline om hur Ylva hjälpte henne att komma fram till vad som inte stod rätt till. I mars 2017 påbörjade Carl Fagerberg sin mentala resa, som till slut ledde honom till Caroline.

– Ylva såg hur jag led utan att förstå varför. Till slut frågade hon rent ut: “Skulle det kunna vara så att du vill vara tjej?”

Hon testade sig fram försiktigt och till slut tog hon sig an sminket och de kvinnliga kläderna. Då kände hon plötsligt att det kändes helt rätt.

– Överväldigande! Ögonblicket som jag såg mig själv i klänning och snyggt smink var ren och skär euforisk lycka. Det var som att jag för första gången fick syn på vem jag är, inte den jag förväntas vara. Helt plötsligt såg jag en person som var vacker!, säger hon i intervjun med Di Weekend.

Källa: Aftonbladet, Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!