Starta dagen med en proteinrik frukost! Spana in vad du behöver för att på bara 10 minuter baka frukostmuffins med frisk citronsmak. Brekkie har tagit fram ett inspirerande recept fullproppat med protein.
Foto: REX/Brekkie
En proteinrik frukost är lösningen för en energifylld kropp hela dagen. Inför sommarens soliga dagar är det extra viktigt att starta dagen med protein. Här tipsar vi om ett recept på frukostmuffins med somrig citronsmak. Perfekt att servera med cream cheese och hemmagjord hallonsylt.
Tillsammans med QNT:s proteinpulver (lemon macaroon) och Brekkies recept är vi mer inspirerade än någonsin att starta dagen på bästa möjliga sätt. Brekkie levererar klimatsmart frukost och finns på Alströmergatan 34 i Stockholm.
Frukosmuffins med citronprotein (9 stycken)
Du behöver:
2 ägg
1,5 kvarg (gärna med citronsmak)
1 dl valfri mjölk
3 msk smält kokosolja/smör
3 msk proteinpulver lemon macaroon
2 dl mandelmjöl eller annat glutenfritt mjöl 1 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1/2 tsk gurkmeja
Citronzest från 1 citron + 2 msk citronsaft.
Gör så här:
Börja med att vispa ägg och kvarg i en bunke. Rör sedan ned smält kokosolja/smör och mjölk samt citronsaft och zest. I en annan bunke blandar du de torra ingredienserna – proteinpulver, mjöl, bakpulver, chiafrön och gurkmeja. Häll över torrblandningen i den första bunken och blanda allt väl. Inga klumpar!
Skeda upp i cirka 9 muffinsformar och dekorera med citronskiva och lite chiafrön. Grädda på 220 grader i cirka 10 min. Låt svalna.