Mixa, häll ner i en kopp och in i mikron. Så enkelt är det att svänga ihop en “mug cake”, som passar lika bra efter grillmiddagen som till mellanmål när du behöver något snabbt, gott och nyttigt. Superkombon banan och choklad, tillsammans med hasselnötskräm, gör den här muggkladdkakan till en riktig hit.
Mug cake med banan och choklad
1 portion (normalstor kopp)
Ingredienser
1 ekologisk mogen banan
1 ekologiskt ägg
1,5 msk kakao
0,5 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk flytande kokosolja
2 tsk sockerfri nutella (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
Gör så här
1. Mixa ägg och banan med stavmixer till en fluffig smet. Tillsätt resterande ingredienser, utom nutella, och mixa ihop. Bananen gör smeten söt, men du kan också tillsätta lite sötning i form av honung eller stevia strö.
2. Smörj en kopp med lite kokosolja och klicka ner 1-2 teskeder nutella, häll därefter ner smeten i koppen.
3. Värm i mikrovågsugnen på full effekt i 1,5 – 2 minuter.
4. Toppa med till exempel hallon eller blåbär och ät direkt ur koppen eller servera på en tallrik.
Recept: Anja Forsnor