Hälsa

Så hanterar du stress – 4 tips!

Känner du att du hela tiden befinner dig i ett överlevnadsläge? Försöker du hålla dig flytande men känner ändå konstant hur överväldigad du är av en oändlig att göra lista? 

Foto: Unsplash

Då kan det vara bra att ta en stund för dig själv och erkänna känslan. ”Hej du överväldigande känsla, jag ser dig!” På så sätt kan du närma dig situationen snarare än att låtsas som att den inte existerar. Nedan listar vi fyra tips som kan hjälpa dig att både hantera och minska din stress!

Identifiera det du lyckats med

Det är viktigt att fokusera på saker man klarat av. Ge dig själv en klapp på axeln för de steg du gått och det som är avklarat hittills. Att bara fokusera på det som inte hunnits med kan vara väldigt nedbrytande i längden. 

Fokusera på det som är inom din kontroll

Överväldigande omständigheter kan skapa en känsla av hjälplöshet och hopplöshet. Genom att fokusera på det du faktiskt kan kontrollera kan du minska den känslan lite.

Fundera på vad du kan släppa taget om 

Försök identifiera vad som ligger inom din kontroll och vad som inte gör det. Finns det kanske saker du helt kan släppa taget om och acceptera att det blir som det blir? Genom att medvetet släppa taget om vissa saker kommer du att minska din mentala belastning. 

Vad kan du förenkla?

Kan det vara så att du också krånglar till det i onödan ibland? Försök att ta den enklaste vägen ibland, det kan vara nödvändigt. Det är vanligt att man försvårar saker för sig själv utan att vara medveten om det.

Läs även:

Studie: Så har svenskarnas hälsa påverkats av pandemin.

Knepet som får din huvudvärk att försvinna på 2 minuter.

10 sätt att boosta humöret under gråa regniga höstdagar.

Lyckoforskare: 10 saker som kommer att göra dig lyckligare.

Källa: Psychologytoday

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!