Fräscha sommarsmaker kan vi aldrig få nog av. I sommar gör vi som Foodjunkie och blandar allt som är gott från frukt- och gröntdisken. Servera din sallad till en enkel och smarrig variant av risotto – med couscous som grund. Sommarmatlagningen ska ju gå snabbt!
Foto: Foodjunkie.metromode.se
Edita “Foodjunkie” Renlund är en mästare på smarta och goda recept, hennes “risotto” (eller vi kanske ska kalla den couscousotto?) tar bara några minuter att slänga ihop och allt du behöver är fem ingredienser. Servera till valfri proteinkälla och en krämig fetaostsallad. (recept nedan)
Risotto med couscous och parmesan
Koka upp en sats med couscous. Blanda med en klick crème fraîche, nyriven parmesanost och smaka av med salt och svartpeppar.
Krämiga fetaostasallad
ekologiska kvist- körsbärstomater, smått hackad gurka och rödlök, hackad färsk basilika, blandade svarta och gröna oliver, smulad fetaost, olivolja, salt, chili flaks och svart peppar.