I sommar vill vi bara testa Edita “Foodjunkie” Renlunds hälsosammare variant på en ständig favorit – langos. Som dessutom nästan är löjligt enkel att göra!
Foto: Foodjunkie/@foodjunkie
Någonting som är synonymt med sommar och marknadsdagar är langos. Den ungerska friterade brödet som toppas med diverse goda tillbehör. Nog för att de är sjukt goda, men det är lite omständigt att göra själv hemma och friterat är en kanske inte sugen på varje dag.
Så vilken tur att Foodjunkie har gjort en hälsosammare variant av langos och som dessutom tar ungefär fem minuter att göra. Det enda du behöver är halloumi, ägg och det du vill toppa dem med.
Gör så här: Ta ett paket halloumi och riv det. Blanda det med ett ägg och värm en stekpanna med olivolja. Gör som små plättar i handen och stek. Hacka upp rödlök och lägg på sedan på crème fraîche och löjrom.