Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

5 frågor du ska ställa dig innan du byter jobb

Nu när vardagen är i gång på allvar kan det komma en smygande känsla av att det är dags att byta jobb. Du känner dig inte peppad på att sitta bakom samma gamla skrivbord hela hösten. Innan du tar steget att byta jobb ska du ställa dig själv de här frågorna. För kanske är du bara trött på vardagen.

Foto: Unsplash

1. Varför vill du sluta?

Vad är det som får dig att vilja sluta? Är du bara trött på dina arbetsuppgifter, mår du inte bra av arbetsmiljön eller har du slutat utvecklas? Innan du bestämmer dig att byta jobb måste du komma underfund med varför du vill lämna din nuvarande. Kommer du fram till att svaret är att du är trött på att jobba eller att arbetsuppgifterna är för svåra kommer kanske inte ett nytt jobb göra saker och ting bättre.

2. Vad gillar du med ditt jobb?

Även om du känner att det är dags att byta jobb så måste det väl finnas någonting du gillar? När du vet vad du tycker om med ditt nuvarande jobb så vet du vad du ska leta efter när du söker jobb. Du får också reda på vad som är viktigt för dig i din karriär.

3. Vad gillar du inte med ditt jobb?

Denna liknar den föregående frågan, men lite mer negativ. Vet du vad som fick dig att vantrivas så vet du också vad du ska undvika på ditt nya jobb. Det kan också hjälpa dig att ställa krav på din nya arbetsgivare. Trivs bättre på ditt nya jobb om du vet varför du inte trivdes på din förra.

4. När vill du sluta?

Är det sån panik att du helst vill sluta på dagen eller kan du vänta ett tag och söka nya jobb under tiden? För att kunna svara på den här frågan behöver du väga ditt välmående mot din ekonomi. Har du råd att sluta på stört och kommer du gå under om det visar sig att du måste jobba i ett år till? Här får du lita på din magkänsla, det är bara du som vet hur du mår.

5.  Hur vill du att din karriär ska se ut?

Vad vill du göra? Vilka jobb vill du ha och har du något drömjobb? Fundera på det och hur du ska nå det. När du vet det så har du en plan över hur din kommande karriär ska se ut och vilka jobb som kan vara intressanta. Sätt upp kortsiktiga och långsiktiga mål, vad gör du om ett år och om tio år? Om du ska sluta ett jobb kan det vara en god idé att fundera över hur ditt drömjobb är.

Källa: Theeverygirl.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!