Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Finns det gånger då du anstränger dig allt du har för att vara kreativ - men ändå

Karriär

Vi visste det! Du blir mer kreativ av att göra precis ingenting

Finns det gånger då du anstränger dig allt du har för att vara kreativ – men ändå inte kommer någon vart? Ta det lugnt, forskning visar nämligen att det bästa för att få kreativiteten att flöda är att göra ingenting alls. Vi visste väl att det fanns ett till argument för att vi skulle få slappa lite längre i soffan!

Foto: Unsplash/Jacky Su

Kommer du också på bra idéer när du dricker ditt morgonkaffe, står i duschen eller precis innan du ska somna? Kanske beror det på att du då inte anstränger dig för att komma på den där briljanta idén. Ansträngningen och försöken att bli inspirerad kan alltså helt vara i onödan. I alla fall om vi ska tro en studie gjord av hjärnforskarna Marcus Raichle, Brenda Milner och John O’Keefe från 2014.

Studien visade att hjärnan ställer om sig till ett standardläge när den inte fokuserar på någonting och att allt du gör då går på ren instinkt. Forskarna kom fram till att hjärnan gör kopplingar som skapar aktivitet då tankarna vandrar iväg, vissa delar av hjärnan blir till och med mer aktiva i standardläget. Det visade sig också att hjärnan arbetar lika hårt när du är avslappnad, som när du är fokuserad på en uppgift.

Hjärnans standardläge är något som låter oss att fokusera inåt och får oss att lättare komma åt sporadiska minnen. Det gör att vi lättare kan ta hjälp av våra minnen och erfarenheter. Ännu ett argument för att det är viktigt att ta pauser emellanåt och låta hjärnan vila, både på jobbet och privat. Så glöm inte att ta det lugnt!

Källa: My Domaine

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind