Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

7 grooming-tips som gör skillnad och gör dig snyggare

Banner grooming

Att ta hand om sin hälsa och utseende bör vara naturligt för alla men det finns hacks och tips som gör det enklare för dig. Vi har samlat ihop de sju bästa tipsen för att du ska se ditt bästa ut.

 

1. Lär dig att raka bättre och långsammare 

Men tänk på saken; du vaknar upp, har inte fått i dig kaffe och börjar manövrera ett vasst verktyg mot din hy. Du skär av dina hår så nära som bladet bara går. Det är klart att din hy blir skadad med tiden. Som tur är så finns det några steg du kan ta för att minimera skadan. Det första, är att alltid använda nya rakblad. De minimerar nämligen draget på din hud. Fortsätt hjälp din hy genom att använda en alkoholfri-olja som du lägger på innan du rakar dig. Ja, vi vet att du är stressad på morgonen, men några minuter mindre sömn gör ingen skada.

 

2. Behandla din hy rätt 

Just nu kan ditt ansikte kännas elastiskt och hyn helt oförstörd. Men förr eller senare ändrar det riktning och helt plötsligt står du där och märker att du har små spindelnät av rynkor. Den dagen, den sorgen brukar man säga. Men den sorgen är permanent i en sådan situation. Oavsett om det är varmt eller kallt ute, bjud ditt ansikte på en återfuktande ansiktskräm. Glöm inte ögonen heller!

 

3. Ta hand om din tandhygien

Det är sant, att flossa visade sig inte vara det viktigaste för munhälsan. Men att lukta gott och ta hand om sin tandhygien i helhet är viktigt om du vill att dina tänder, tandkött och leende ska se bra ut i år framöver.

 

4. Ansa dina småhår

Man växer upp med nästan inget hår någonstans, sen blir man en grottman. Den största sannolikheten är att du med åren, börjar hitta hår på ställen du inte ens trodde du kunde få hår på (typ näsan, ryggen, öronen eller rumpan). Du har säkerligen redan suckat högt för dig själv när du hittat dessa hån framför spegeln. Sanningen är att det skrivs om tricks, men det finns inga. Det som behövs göras är en aggressiv, sadistisk attack mot dina strö-hår – med en pincett. Kommer du inte åt dem själv, be din partner eller polare om hjälp.

 

5. Glöm inte att tvätta dina handdukar 

Det här kanske låter konstigt men tänk på det! Du duschar dagligen och smutsen du torkar bort stannar sedan kvar på handduken som torkar. Du borde tvätta dina handdukar varje vecka, om inte oftare! Det spelar inge roll hur grym din tvättrutin är, om du inte tvättar dina handdukar tillräckligt ofta så sover du bara med samma gamla bakterier, smuts och svett som tidigare. Speciellt om du inte duschar på morgonen.

 

6. Tänk på din diet eller ta tag i det nu 

Vi kommer inte dyka in helt i det här ämnet, men summan av kardemumman är att det du stoppar i dig faktiskt spelar roll. Beroende på vad du äter så har det kritiska effekter på dig fysiskt och psykiskt. Etablerar du en hälsosam kost nu så underlättar du extremt mycket för dig själv inför framtiden.

 

7. Lär dig hantera din stress 

De flesta undkommer inte stress, men negativ stress har blivit vår tids största folksjukdom. Det borde inte komma som en chock när vi säger att det tar hårt på din hy och framförallt ditt hår. Stress kan visa sig på många olika sätt och i värsta fall resultera i besök på sjukhus. Om du vill leva ett hälsosammare liv, finn ett sätt att hantera stress! 

 

Källor: Health.com, Healthline.com, Huffingtonpost.com,

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!