Man

7 grooming-tips som gör skillnad och gör dig snyggare

Att ta hand om sin hälsa och sitt utseende kan ibland kännas överväldigande, men det finns hacks och tips som gör det enklare för dig. Vi har samlat ihop de sju bästa tipsen för att du ska bli ditt bästa jag.

Foto: Unsplash

1. Lär dig att raka bättre och långsammare 

Tänk på saken: du vaknar upp, har inte fått i dig kaffe och börjar manövrera ett vasst verktyg mot din hy. Du skär av dina hår så nära som bladet bara går. Det är klart att din hy blir skadad med tiden. Som tur är så finns det några saker du kan göra för att minimera skadan. Det första är att alltid använda nya rakblad. De minimerar nämligen draget mot din hud. Fortsätt hjälpa din hy genom att använda en alkoholfri-olja som du lägger på innan du rakar dig. Ja, vi vet att du är stressad på morgonen, men några minuter mindre sömn gör ingen skada.

2. Behandla din hy rätt 

När du är ung kan ditt ansikte kännas elastiskt och hyn helt oförstörd. Men förr eller senare ändrar det riktning och helt plötsligt står du där och märker att du har små spindelnät av rynkor. Det kan kännas långt fram i tiden men du kan vara säker på att du inte är ett undantag. Oavsett om det är varmt eller kallt ute: bjud ditt ansikte på en återfuktande ansiktskräm. Glöm inte ögonen heller!

3. Ta hand om din tandhygien

Det visade sig att använda tandtråd inte hade så otroligt stor effekt på munhälsan som man tidigare trott. Men att lukta gott och ta hand om sin tandhygien i helhet är viktigt om du vill att dina tänder, tandkött och leende ska se bra ut både nu och framöver.

4. Ansa dina småhår

Man växer upp med nästan inget hår någonstans, sedan gör de entré. Sannolikheten är att du med åren börjar hitta hår på ställen du inte ens trodde du kunde få hår på (typ näsan, ryggen, öronen eller rumpan). Du har säkerligen redan suckat högt för dig själv när du hittat dessa hår framför spegeln. Sanningen är att det skrivs om tricks, men det finns inga. Det som behövs göras är en aggressiv, sadistisk attack mot dina strö-hår – med en pincett. Kommer du inte åt dem själv, be din partner eller polare om hjälp.

5. Glöm inte att tvätta dina handdukar 

Det här kanske låter konstigt, men tänk på det: du duschar dagligen och eventuell smuts och hudceller som du torkar bort stannar sedan kvar på handduken som torkar. Du borde tvätta dina handdukar varje vecka, om inte oftare! Det spelar ingen roll hur grym din tvättrutin är, om du inte tvättar dina handdukar tillräckligt ofta så sover du bara med samma gamla bakterier, smuts och svett som tidigare. Speciellt om du inte duschar på morgonen.

6. Tänk på din diet eller ta tag i det nu 

Vi kommer inte dyka in helt i det här ämnet, men summan av kardemumman är att det du stoppar i dig faktiskt spelar roll. Att skönhet kommer inifrån är ett klyschigt uttryck men det är också sant. Oavsett vad du äter så har det effekter på dig fysiskt och psykiskt. Etablerar du en hälsosam kost nu så underlättar du extremt mycket för dig själv inför framtiden.

7. Lär dig hantera din stress 

De flesta undkommer inte stress – negativ stress och psykisk ohälsa har blivit vår tids största folksjukdom. Det borde inte komma som en chock när vi säger att det tar hårt på din hy och framförallt ditt hår. Stress kan visa sig på många olika sätt och i värsta fall resultera i besök på sjukhus. Om du vill leva ett hälsosammare liv – finn ett sätt att hantera stress! 

Läs också: 

10 saker som hjälper dig att förebygga stress och utbrändhet

Den här enkla skriv-rutinen kommer att minska din stress

Om du ska göra en sak för att minska din stress idag – testa växelandning (en minut räcker)!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!