Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

18 vanor alla kvinnor som fyllt 30 borde ha

Trött på alla listor som berättar vad du “måste” göra innan du är 25 eller andra liknade listor som ger dig åldersnoja? Här kommer en till! Fast vi lovar dig, du behöver inte göra någonting egentligen men alla punkter på den här listan är bra vanor som du borde få in i ditt liv. Så är det någon lista du borde läsa så är det denna, oavsett om du är 25,30 eller 40.

vanor-alla-i-30-ars-aldern-puff

1. Sätt in disken i diskmaskinen så fort du ätit klart.
Låt ingen disk stå på diskbänken, du kommer tacka dig själv.

 

2. Ring dina föräldrar regelbundet.
Bestäm några dagar i veckan som du ska ringa dem, det behöver inte vara långa samtal och du vet att du kommer älska det.

 

3. Läs nyheterna varje morgon.
Om du inte tycker att du behöver det i din vardag så kan du alltid använda dina nya kunskaper till att äga på TP.

 

4. Brygg ditt eget kaffe på morgonen.
Du kommer spara så mycket pengar på att köpa ditt eget kaffe istället för att köpa en takeaway.

 

5. Träna lite varje dag.
Se till att röra på dig någonting varje dag, om så än det är en rask promenad med din favoritpodcast i öronen.

 

6. Ha alltid med någonting när du går bort.
Vare sig det är en flaska vin, en dessert eller en bukett blommor så kommer den du besöker bli hur glad som helst.

 

7. Äta frukost
Det finns ingen anledning till att skippa frukosten. Du får energi för hela dagen och kommer bli så mycket piggare. Här är 6 enkla och snabba recept för dina stressiga morgnar. Som sagt, det finns inga ursäkter.

 

8. Laga en hälsosam middag minst en kväll i veckan.
Vi vet, det är tråkigt att laga middag till sig själv men när man är vuxen (ja det är en när en fyllt 30) så måste du kunna äta middag med dig själv som sällskap. Det kommer kännas så bra när du slår dig ned med en middag som du lagat själv.

 

9. Drick inte kaffe sent på kvällen.
Det är så onödigt att ligga vaken på nätterna och räkna timmarna tills det är dags att gå upp. Det finns ingen kaffe i världen som är värt det. Kanske måste din sista kopp kaffe vara klockan tre för att du ska kunna somna på kvällen, du hittar själv den tid som passar för dig.

 

10. Stretcha varje dag.
Det kanske handlar om 10 minuters yoga eller att du försöker sätta händerna i marken när du tittar på tv. Det viktigaste är att du gör det. Din kropp kommer verkligen tacka dig.

 

11. Lägg ifrån dig mobilen.
I vårt moderna samhälle kan det vara svårt att låta bli sociala medier och mobilen, men försök att ha några timmar per dag då du inte tittar på den. Du kommer märka att jorden inte gick under och att ingen behövde dig akut. Det finns ett liv utanför mobilen. Lev det!

 

12. Fyll på förbrukningsvarorna innan de tar slut.
Säg farväl till dina små aggressionsutbrott du får när mjölken är slut precis när du ska dricka kaffe, eller frustrationen när toalettpappret är slut. Så fort du märker att det är på väg att ta slut så köper du mer. Så enkelt är det men det är tyvärr oftast lättare sagt än gjort.

 

13. Tvätta ansiktet varje kväll.
Gör det bara. Det är inte så svårt, av med sminket och på med hudkräm. Du klarar det, du är faktiskt 30 nu!

 

14. Hitta dina sminkfavoriter.
Du borde hitta en mascara som du älskar och ett läppstift som du inte kan vara utan. Sluta slösa pengar på nya som kommer ut, du vet att du älskar de du brukar ha så håll fast vid dem.

 

15. Sätt påminnelser för när det är dags att betala räkningarna.
Eller ännu bättre, sätt dem på autobetalning så slipper du oroa dig över dem.

 

16. Rensa din garderob varje vår och varje höst.
Det är dags att säga farväl till kläderna du en gång älskat. Ju oftare du rensar desto enklare blir det för varje gång som går. Det finns inte heller någon bättre känsla än en ren och rymlig garderob.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!