Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Alla Hjärtans Dag – 3 av 4 vill bli överraskade med en hemlagad middag

I takt med att Alla Hjärtans Dag närmar sig stressar många över att hitta den perfekta överraskningen till sin käresta eller partner. Lösningen är dock enklare än du tror, de allra flesta vill bli överraskade med en hemlagad middag!

Foto: HelloFresh

“Att restaurangerna snabbt blir fullbokade under Alla hjärtans dag verkar inte spela någon större roll i Sverige. Oavsett hur storslaget man väljer att fira betyder intimiteten och omtanken i en hemlagad middag mycket. Mat kan verkligen vara vägen till hjärtat, och en hemlagad middag är en fin gest”, säger Nanna Elisabeth Vetergaard Kaldan, chefskock på HelloFresh.

En av tio svenskar planerar måltiden till årets mest romantiska dag i god tid men endast tre av tio uppger att det är enkelt att hitta inspiration för en Alla Hjärtans Dag-middag. HelloFresh chefskock har därför delat med sig av ett inspirerande recept!

Kryddig ryggbiff med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis KÖP

Kryddig ryggbiff med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis

2 personer – tillagningstid: 30 minuter

Du behöver:

300 gr Angus ryggbiff
500 gr potatis
1 majskolv
50 gr skuren grönkål
50 gr majonnäs
1 påse gräslök
20 gr finriven ost
2 st vitlöksklyftor
2 gr Ay Cajun-bakkrydda
4 gr Panamatkrydda

Gör så här:

1. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2. Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3. Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs till plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.

4. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Krydda köttet med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min.

VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5. Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven hårdost och gräslök.

6. Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, vitlöksgrönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.

Smaklig måltid!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!