instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Bind din egen midsommarkrans – här är de bästa blommorna

Av: Metro Mode

Att binda en midsommarkrans är lättare än vad man kan tro. Det svåraste är egentligen att bestämma vilka blommor du vill ha i kransen. Vissa är nämligen bättre än andra att binda en krans av.

Foto: Instagram @mariellehaon/@ebbavonsydow

Det du ska tänka på när du väljer blommor är att de inte har en allt för kraftig stjälk och att själva blomman håller länge. De som är vackra i en bukett är inte alltid vackra i en krans. Vi har samlat växterna och blommorna som är perfekta för blomsterkransen – både dem du kan plocka ute i naturen och de du kan köpa i butik.

För att få din krans att bli extra fin ska du blanda in mycket grönt till exempel, björklöv, murgröna, syrenblad eller daggkåpa.

Foto: Interflora

Vill du hellre köpa en färdiggjord krans kan du beställa från Interflora några dagar innan midsommar! De har 5 vackra sommarval.

Så håller du blomsterkransen fin länge

Om du binder eller köper kransen dagen innan är tipset att du ska spraya den ordentligt med vatten och sedan lägga den i en försluten plastpåse i kylskåpet eller på en annan mörk och sval plats över natten.

För att hålla kransen fin hela dagen kan du spraya den då och då med vatten samt lägga den svalt när den inte används.

Läs även:

Fem roliga lekar till midsommarfirandet.

Vegetarisk sill: 4 recept på aubergine-sill till midsommarbuffén.

Servera sillen i en magisk matjesilltårta på midsommar.

Blommiga klänningar – fina modeller för sommarens alla tillfällen!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår