Hör du till en av alla de som ser till att prova årets version av Blossas årgångsglögg? Då kan du börja ladda inför vinterns glöggmys redan nu; idag avslöjades nämligen årets smak.
Sedan 2003 har Blossa varje år lanserat en årgångsglögg med en smak som är unik för just det året. Mellan 2003 och 2010 var smakerna inspirerade av julen och den nordiska vintern, och sedan 2011 har inspirationen istället hämtats från olika delar av världen.
Efter en gissningslek som bland annat pågått på Blossas Instagramkonto, där nyfikna har fått gissa på vad årets smak är, kom nu avslöjandet av smaken på Blossa årgångsglögg 2020. I år ska glöggen ta med oss till torget och världsarvet Jemaa el-Fnaa i Marrakech – Blossa 2020 har nämligen smaken Myntathé, närmare bestämt det så kallade Maghrebi-teet.
Åsa Orsvärn är Chief Blender för Blossa, och berättar i ett pressmeddelande att de ser likheter mellan Maghrebi-te och glögg: de framställs båda hantverksmässigt och omsorgsfullt och förknippas med att avnjutas i sällskap av vänner och familj. Hon delar även med sig av tre tips för att få ut det mesta av årets glögg Blossa 20 med smak av grönt te och mynta:
– Garnera glöggen med färska myntablad
– Gör ditt eget glubbel (glögg + bubbel) genom att blanda Blossa 20 med champagne, cava, cremant eller prosecco
– Du kan servera glöggen såväl varm som kall
Läs också: 5 recept på varma och kalla glöggdrinkar till julens fester.