Nöje

Emely och Carro bakom Heja Livet: ”Det finns nattsvarta tankar – men det är skitkul att leva”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi entreprenörerna, vännerna och hjärnorna bakom Sveriges grymmaste kvinnliga nätverk och Facebook-grupp – Heja Livet. Emely Crona Stenberg och Caroline Levy öppnar upp om sorg, delar med sig av sina erfarenheter, och sätter ord på känslor som är svåra att ta på. 

Emelie och Carro berättar om hur de gick till när de träffades, vad som sådde fröet till det omåttligt populära nätverket, och hur det varit att möta döden på nära håll – och sedan lära sig att leva med sorgen.

Emely förlorade båda sina föräldrar i tidig ålder. Hennes pappa gick bort 2012 till sviterna av ett långt och utdraget alkoholmissbruk, och Emelys mamma i cancer, några år senare.

”Jag har accepterat att jag inte kommer att komma över sorgen från mina föräldrar. Det är okej att ha ett litet hörn av sig själv där det är nattsvart.”

Vi går in på hur det varit att växa upp med en alkohol-missbrukande förälder, och hur ett krossat hjärta, kan kännas som ett dödsfall, och verkligen förstöra en. Men också hur man aktivt hittar ljus i tillvaron och alltid väljer livet – framför allt annat!

”Heja livet handlar mycket om att alla kan vara sin egen lyckas smed. Vi vill fokusera på att det finns ljus, och att man inte ska behöva vara ensam med sina egna tankar och sin oro.”

Igenkänningsfaktorn är skyhög hos eldsjälarna som dagligen påminner varandra (och över 65 000 kvinnliga medlemmar i nätverket) om hur viktigt det är att vi lyfter varandra – och fortsätter heja på livet!


Emely och Carro tillsammans med Cassandra Lundgren från Metro Mode under inspelningen av WomanUp-podden. 

I slutet av programmet pratar vi om just sorg tillsammans med psykologen Maria Farm. Hur man kan leva vidare efter en stor förlust? Hur hittar man tillbaka till glädjen, och vilken hjälp finns egentligen att få? Det är några av frågorna som vi besvarar.

I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Emely och Carro valde inte helt oväntat ”Heja Livet”!

Vill du ha det grymma citatet på en snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup. Vinsten, ca 40 kronor av varje såld t-shirt går till organisationen Kvinna till Kvinna, som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

LYSSNA PÅ AVSNITTET! Inspireras av tjejerna bakom Heja Livet i senaste avsnittet av WomanUp-podden. Du hittar det där poddar finns eller www.metromode.se/womanup!

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto inspelning: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!