Den här ljuvliga och hälsosamma chokladmoussen som ska serveras kall med ett hav av crunchig hasselnötskrokant för definitivt tankarna till en sommardag med glassen 88:an i handen. Njut av den mättande moussen till frukost, mellis eller som dessert efter middagen.
Chokladmousse (för 4 personer):
2 dl kall kokosmjölk (ta burken direkt från kylen)
1 dl kesella
3 msk chiafrön
2 msk havregryn
1 vaniljstång
1/2 dl kakao
Gör så här:
1. Blanda samman kokosmjölken och kesellan.
2. Rör ner chiafrön, havregryn, frön från vaniljstång och kakao.
Hasselnötskrokant (går även att köpa färdig):
1 dl hasselnötter (skalade och rostade)
1 dl socker
1,5 msk smör
Gör så här:
1. Ta fram en kastrull och smält sockret helt på låg värme.
2. Blanda ner smöret och häll sist i de skalade hasselnötterna.
3. Vänd ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna.
4. Hacka sedan fint.
TIPS! vill du inte ha socker i desserten så välj neutrala rostade, finhackade hasselnötter.
Extra topping:
1 tsk kokosflingor per portion
Agavesirap
Servera moussen:
Varva nötkrokant och chokladmousse och avsluta genom att toppa med ytterligare nötter, kokosflingor och slutligen ringla lite agavesirap över toppen som får rinna ner längs glaset.
Recept och foto: Cassandra Brunstedt
Trevlig sommar önskar vi på Metro Mode.
Foto: Unsplash