Recept: Honung och jalapenokyckling
Du behöver:
3-4 laxfiléer,
1 msk olivolja
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Honung och jalapenosås
2 msk smör
1 msk honung
2 msk citron eller limejuice
1 jalapenopeppar, hackad
Salt och peppar efter smak
1 -2 msk färsk hackad persilja
Gör så här:
Krydda laxfiléerna med paprika, vitlökspulver, salt och peppar.
Hetta upp en medelstor panna på medelvärme och tillsätt sedan olivolja. Lägg laxfiléerna i pannan och låt dem fräsa i ca 3-4 minuter innan de vänds. Om du äter skinnet och vill ha ett krispigt skinn, lägg först laxens skinnsida ner i pannan.
Efter cirka 4 minuter, vänd laxen och låt den andra sidan koka i ytterligare 3 minuter. Den fortsätter att koka i såsen i slutet, så den behöver inte vara helt genomstekt.
Ta ut laxen från pannan och ställ den åt sidan.
I samma panna som du tillagade laxen, lägg i jalapenon till den återstående oljan och koka på medelvärme i 1 minut.
Tillsätt sedan smör, honung och salt och peppar och koka i ytterligare 2 minuter tills smöret smält och såsen tjocknar.
Lägg tillbaka laxfiléerna i pannan och häll sedan citronsaften över fisken. Låt laxen koka i såsen i ca 2 minuter till, tills den är kokt efter din smak. Häll såsen över fisken medan den fortsätter att koka.
Garnera med färsk persilja och citronskivor, och njut!