Galet goda äppelmuffins (glutenfria)
Här bjuder vi på ett recept ni måste testa! Glutenfria äpplemuffins som är så galet goda! Vill man ha dem mjölkfria så testa att byta ut den turkiska yoghurten mot havre eller sojayoghurt.
Läs också:
Foodjunkies goda pannkaksmuffins.
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.
Så bakar du Ida Wargs glutenfria bananbröd!
Äppelmuffins
Ingredienser:
1 dl majsmjöl
1 dl havregryn
0,75 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
havssalt
1 ägg
1 dl grekisk yoghurt
0,5 dl äpplemos
0,25 dl sukrin
0,5 tsk vanilj
0,5 äpplen skivade
Söta kokosflingor som topping
Gör så här:
Blanda ägg, sukrin, yoghurt, vanilj och rivet äpple i en burk. Bland havre, majsmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en annan och häll sedan ner i den blöta. Blanda ordentligt och fördela ut i muffinformar.
Toppa med söta kokoschips och in i ugnen på 175 grader i ca 15-20min. Njut!
Fotograf: Unsplash