Nöje

Isabella Löwengrip om ätstörningen: “Måste göra tvärtom”

Som många känner till har Isabella Löwengrip tidigare lidit av en ätstörning. Nu delar hon med sig av några tips för att hantera problematiken: “Om ätstörningen knackar på mentalt så brukar jag alltid tänka att jag ska göra tvärtom än vad ätstörningen säger”, skriver hon på Instagram.

Foto: Instagram @isabellalowengrip

Nyligen höll entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip en frågestund på Instagram där hon besvarade frågor från sina följare. Några av frågorna kretsade kring ätstörningar, något som Löwengrip varit öppen med att hon tidigare lidit av.

“Gå alltid emot tanken”

En av frågorna från Löwengrips nära 390 tusen följare handlade om vad hon har för tips för personer som håller på att återhämta sig från en ätstörning.

“Om ätstörningen knackar på mentalt så brukar jag alltid tänka att jag ska göra tvärtom än vad ätstörningen säger”, skriver Löwengrip. “Alltså om du ska göra en kvällssmörgås men tänker att du ska skippa ost på smörgåsen så gör du tvärtom – du tar ost på smörgåsen. Gå alltid emot tanken!”

lnfluencern – som har fått hjälp av en ätstörningsklinik – berättar att även om hon friskförklarades förra året så har hon sin tidigare problematik i åtanke i sitt dagliga liv:

“Jag blev friskförklarad i juli 2023 men brukar ändå se till att äta regelbundet sånt som jag inte kunde hantera förut. Antingen tokångest eller hetsätning. Tex godis, naturgodis, ostbricka, läsk med socker, pizza, gräddig pasta”, skriver hon och fortsätter:

“Varje månad ser jag till att jag druckit tex en fanta med socker i för att hela tiden pränta in i hjärnan att det inte är en stor grej. Det hjälper mig!”

Tror du att du lider av en ätstörning? Hit kan du vända dig

Under 18 år
– Kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup. På en del bup-mottagningar behöver du remiss från vårdcentralen.
– Du som identifierar dig som tjej och är mellan 10 och 25 år kan också mejla eller chatta med en volontär på Ätstörningszonen.

Över 18 år
– Boka tid på en vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller på företagshälsovården om du jobbar. Du som är upp till 20-25 år kan också kontakta en ungdomsmottagning. Åldersgränsen varierar mellan olika ungdomsmottagningar.
– Du kan kontakta Riksföreningen mot ätstörningar, Frisk och fri, om du har frågor om anorexi, bulimi eller andra ätstörningar.

Källor: 1177UMO

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!