Nöje

Köper du alltid samma vin? Det här avslöjar ditt vinval om din personlighet

Har du ett favoritvin som du alltid köper? Då kan det faktiskt vara så att ditt vinval säger någonting om din personlighet. Här är en helt ovetenskaplig analys om vad din favoritdryck säger om dig som person.

Foto: Unsplash

Champagne
Din garderob är full av kashmirtröjor och din favoritplats i hela världen är Paris. Du lägger helst upp bilder på stilleben med macarons och blommor, alla bilder har dessutom ett rosa och drömskt filter.

Sauvignon Blanc
Du har isblont hår och din garderob är full av designerplagg. Du har svårt att bestämma dig och har gärna en ny dejt varje kväll och vill gärna hålla på med många saker samtidigt. Du har starka åsikter och antingen älskar man dig eller stör sig på dig. Du tycker inte om när personer styr över dig och därför har du sannolikt ett eget företag.

Pinot Grigio
Pinot Grigio brukar klassas som det säkra kortet och det är därför du gillar det. För du är inte personen som beställer in en avsmakningsmeny eller vill hoppa fallskärm. Du är trygg och trivs bäst hemma och de äventyr du är intresserade av är intrigerna i Paradise Hotel eller i Desperate Housewives.

Chardonnay
Om detta är ditt favoritvin har du förmodligen en Cavalier King Charles Spaniel, älskar att gå ut och äta lunch med dina väninnor och det finns en stor risk att du håller på att bli din mamma.

Riesling
Du kan uppfattas om blyg men efter ett tag öppnar du upp dig och då hörs du och syns mest. Storstadslivet lockar dig men du kan också uppskatta en bra bok. Du gillar fruktgodis framför choklad och katter framför hundar.


by Giphy

Rosé
Du är (eller känner dig som) 21 och älskar att njuta av livet. Din favoritårstid är sommaren och det finns inget du tycker bättre om än ett glas rosé i solen. Du hatar vintern och vill helst bo på varmare breddgrader. Din favoritplats i hela världen är var som helst, bara det finns en vit strand.

Pinot Noir
Sommeliern Madeline Triffon beskriver Pinot Noir som “sex i ett glas” – det är romantiskt och förförande, precis som du. Såväl män som kvinnor fångas och blir förtrollade av ditt intellekt, utseende och charm.

Merlot
Älskar du Merlot är du troligtvis en förespråkare för det som är bekvämt och praktiskt. Du väljer kläder efter komfort och inte efter stil. En perfekt present till dig är ett par mysiga tofflor och en mysdress. Du är dessutom väldigt förtjust i ordspråk och har gärna inspirerande texter som Carpe Diem och Kärlek på väggen eller kuddfodralen.

Cabernet Sauvignon
Du är en sucker för äventyr och en riktig globetrotter. Du har en stark personlighet och kan få vem som helst att bli engagerad i det du pratar om. Du kom in på Handels men valde att tacka nej och gav dig ut och reste runt i Asien i ett halvår. Både du och dina vänner ser dig som den mest intressanta kvinnan i världen.

Zinfandel
Du är en person som, när någon ber dig sätta på en låt, sätter på Rolling Stons. Du vill vara cool men inte för cool. Du vill ge intrycket av att du är en spännande och mystisk person men egentligen sitter du i hemlighet och älskar Justin Bieber.

Läs även:

7 misstag vi alla gör när vi dricker vin!

5 anledningar till att testa champagnedieten redan i helgen!

Forskning: Par som tar ett glas tillsammans då och då är lyckligare.

Forskning: Champagne förbättrar minnet och motverkar demens.

Cava, Prosecco, Champagne – vad är egentligen skillnaden?

Källa: Harpers Bazaar

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!