Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu kan du köra Mario Kart i Google maps – så här gör du!

Behöver du någonting för att göra den här torsdagen lite härligare? Då kan vi berätta att i Google Maps så finns det en dold funktion som gör att du kan spela Mario kart! 

mario-kartFoto: Privat/Nitendo

Detta låter ju kanske för bra för att vara sant, men det är inte första gången Google maps bjudit på roliga överraskningar. För några år sedan gömde de Pokémons längs med vägarna och nu är det alltså dags för en Mario-överraskning.

Det var tydligen internationella Mario-dagen den 10 mars och det är i samband med detta som Google gömt en Mario kart-funktion. Vi tackar och tar emot. Du kan alltså, när du behöver en vägbeskrivning byta “dig själv” mot Mario. Så när du åker/går till din destination kommer Mario i en gokart visa vägen.

Hur gör du då för att hitta denna funktion? Jo, du ser till att ha en uppdaterad version av Google maps. Välj att du vill ha en vägbeskrivning för bil och tryck på den gula boxen med frågetecknet. Sen är det bara att köra på, tyvärr har du inte bananskal som du kan slänga ut eller några medtävlanden men när du klickar på boxen hörs ett välbekant pling och ett “Let’s go”.

mario-kart-google-maps

Om du vill använda den får du skynda dig för den kommer inte finnas tillgänglig för alltid!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!