Rabarber- och jordgubbscheesecake
Ingredienser:
Botten
250 g digestivekex
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
125 g smör, smält
Fyllning
500 g färskost
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
2 msk citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl vispgrädde
Rabarber- och jordgubbskompott
200 g rabarber
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
Färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
Krossa digestivekexen. Blanda med smör och brun farin och tryck ut i en form, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen förutom grädde till en jämn smet. Tillsätt grädde och vispa luftigt. Lägg på bottnen och ställ i kylen.
Förbered kompotten. Sjud rabarberbitar och jordgubbar tills mjukt. Tillsätt gelésocker och låt koka i cirka 4 minuter. Ta av från plattan och mixa slät. Häll kompotten över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med färska jordgubbar.
Foto: Dansukker