Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Recept på choklad- och apelsinfudge – här är Leif Mannerströms goda julgodis

Smarriga recept på hemgjort godis till julledigheten kan man inte ha för många av. Vi vänder oss till stjärnkrögaren Leif Mannerströms riktigt goda recept på choklad- och apelsinfudge!

Foto: Tomas Yeh

Fudgen är något av det godaste du kan servera till kaffet under julens alla festligheter. Den mjuka och fylliga fudgen med härligt fräsch apelsinsmak doppas i mörk choklad och påminner mer om en lyxig pralin. Receptet är enkelt och fungerar även ypperligt som julgåva. Lägg fudge i en liten ask och ge bort till dem du tycker om!

För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.

Här nedan hittar du Mannerströms recept på choklad- och apelsinfudge!

Choklad- och apelsinfudge KÖP

Choklad- och apelsinfudge

Ca40st
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk (395 g)
400 g mörk choklad
125 g rumstempererat smör
1 nypa salt
finrivet skal av 1 apelsin

Till garnering:
200 g mörk choklad (70 %)
Syltat apelsinskal:
1 apelsin
1 dl strösocker
1 dl vatten

Gör så här:
Plasta en form på ca30x20cm. Låt den kondenserade mjölken sjuda upp i en kastrull på svag värme under omrörning. Bryt chokladen i bitar och rör ner den. Tillsätt smör, salt och apelsinskal. Rör till en jämn, slät smet. Häll över i formen och låt stelna i kyl minst 4 timmar. Tvätta apelsinen och skär remsor med en potatisskalare. Strimla skalet tunt. Koka upp vatten i en kastrull och koka skalen i 30 sekunder. Sila bort vattnet och upprepa proce- duren två gånger till. Detta gör man för att få bort de beska smakämnena ur skalen. Koka ihop socker och vatten i en kastrull. Lägg i skalen och koka i ett par minuter. Låt kallna i lagen. Skär fudgen i bitar och låt ligga i rumstemperatur i minst 30 minuter. Bryt chokladen till garneringen i bitar och smält i en skål över ett vattenbad. Doppa fudgen i chokladen med hjälp av en gaffel. Skrapa bort lite av chokladen på undersidan av chokladbitarna och ställ dem på ett smörpapper.

Dekorera med syltade apelsinskal. Låt stelna och förvara svalt. Fudgen kan smaksättas på många olika sätt, t.ex. med pepparkakskryddor, lite konjak eller salta pistagenötter.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!