Tillagning: 20 minuter Ingredienser: 4 personer
400 g De Cecco Linguine
250 g Granarolo Ricotta
1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven
200 g färsk babyspenat
2 msk smör
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 citron, zest + 1/2–1 pressad citron
1,5–2 dl pastavatten
Salt
Nymalen svartpeppar
Färsk babyspenat
Citronzest
Svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento, citronzest och lite citronsaft i en skål. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.
Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest.
Dekorera med färsk babyspenat.
Tips!
Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.