Kryddiga Blomkålsvingar
Du behöver:
2,25 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk curry
Salt och peppar efter smak
1,2 dl mjölk (välj växtbaserad mjölk för veganska vingar)
1,8 dl vatten
2 blomkålshuvuden
Ströbröd
1,2 dl srirachasås
1 msk smör (välj växtbaserat smör för veganska vingar)
Blue cheese-dressing, ranchdressing eller annan valfri dipp
Gör så här:
Häll mjölet i en stor bunke. Vispa i paprikapulver, vitlökspulver, curry, samt salt och peppar.
Häll i mjölk och vatten och blanda väl.
Ta bort bladen på blomkålshuvudena och skär dem i två halvor. Lägg halvorna med skärsidan nedåt och skär varje halva i fyra bitar. Vinkla kniven för att skära av stammen, och dra sedan av buketterna.
Häll ströbrödet i en skål. Doppa blomkålsbuketterna i blandningen innehållandes mjöl, vatten och mjölk och kryddor så att de täcks helt. Vänd dem sedan i ströbrödet.
Lägg buketterna på en form täckt med bakplåtspapper. Tillaga dem i ugnen, 200 grader i 30 minuter, tills de är gyllenbruna.
Tillaga smör och srirachasås i en liten kastrull på låg värme, tills smöret smält. Blanda med en slickepott tills såsen är tjock och krämig.
Placera blomkålsbuketterna på ett fat och häll såsen över dem. Använd slickepotten för att täcka dem ordentligt.
Lägg tillbaka blomkålsbuketterna på ugnsformen och tillaga dem i ugnen i ytterligare 15 minuter.
Avnjut med din favoritdipp!
Foto: Instagram @brooklynbeckham