Laxtacos
Du behöver
450 g laxfilé
1 msk olivolja
1 msk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
Majstortillas
1 stor avokado
½ gullök, tärnad
1/2 dl färsk koriander, hackad
Juice ifrån 1 lime
Gör så här
Värm upp ugnen till 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Spraya papperet med ett lätt lager matlagningsspray eller lite olja.
Lägg till laxen på plåten. Pensla eller spraya laxen med ett lätt lager olivolja.
Vispa ihop chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar i en liten skål. Strö kryddningen på laxen.
Grädda laxen tills innertemperaturen når 55 grader eller tills fisken lätt flagnar när den petas med en gaffel. Det ska ta cirka 11 minuter för en laxfilé som är ca 2.5 centimeter tjock.
Medan laxen gräddas gör du salsan: tillsätt avokado, lök, koriander och lime i en liten skål och blanda ihop.
När laxen har gräddats färdigt och svalnat, strimla den med en gaffel. Lägg laxen i varje tortilla och lägg salsa på toppen. Servera omedelbart.