Påskformar
Du behöver:
Deg
250 g vetemjöl
1 ¼ dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 krm salt
125 g smör eller margarin i bitar
2 äggulor
1 msk kallt vatten
Fyllning
3 äggvitor
1 krm salt
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
125 g rumstempererat smör eller margarin
100 g mald, skalad mandel
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl sylt, valfri sort
Garnering
Dansukker Ekologiskt Florsocker
Påskgodis
Gör så här:
Smörj 12 stycken brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl.
Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175 °C (varmluft 150 °C) och grädda i cirka 30 minuter. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.
Recept & foto: Dansukker