Nöje

Saffran – 4 enkla knep för att få ut mer smak från favoritkryddan

Saffran är en av våra favoritkryddor i juletid, men den är inte billig! Nedan delar vi med oss av fem tips som hjälper dig att få ut så mycket smak som möjligt av den värdefulla kryddan.

Foto: Arla/Unsplash

Den exklusiva och smakrika (om man behandlar den rätt) kryddan har ett svindlande kilopris på runt 50 000 kronor. För att på bästa sätt lyfta fram smaken från saffranet och verkligen nyttja den till max kan det vara en bra idé att ha några käcka knep på lager.

Så får du ut mest smak av saffran

  • Lägg märke till färgen

Om du har möjlighet, titta närmre på färgen innan du köper saffran. De allra rödaste pistillerna innehåller mer smak.

  • Välj hela pistiller

Satsa gärna på trådsaffran istället för det malda pulvret. På så sätt går inte lika mycket smak förlorad och du kan gärna testa att mortla den själv tillsammans med en halv sockerbit.

  • Gör egen olja

Du kan göra saffranet mycket användbart genom att blanda ner ett gram av kryddan i en flaska med solrosolja. På så sätt har du en god smaksättare enkelt till hands när det kommer till matlagning.

  • Förvara den rätt

Saffran behöver dock förvaras i en tätslutande burk för att inte dra till sig andra och oönskade smaker.

Inspiration: Land

Foto: Arla/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!