Överlev vinterns mörkaste och kallaste dagar genom att ladda upp med ett gäng ”varm choklad på pinne”. Allt du behöver är tre ingredienser, glasspinnar och en kastrull. Och du, glöm inte att toppa din choklad med en klick vispad grädde!
Foto & Recept: Cassandra Lundgren/Unsplash
Forma din varma choklad på pinne som kuber eller bollar. Rulla sedan i kakao eller florsocker.
Varm choklad på pinne:
300 g mörk choklad
2 dl grädde
1 dl strösocker
Topping:
Kakao eller florsocker att rulla chokladen i.
Gör så här:
Koka upp grädde i en kastrull och rör ner hackad choklad och socker tills allt smälter samman.
Rör i kastrullen tills smeten blivit helt blank och häll då ut på fat och låt stelna helt i kyl/frys.
När tryffeln stelnat formar du den till bollar eller skär i kuber.
Rulla dem sist i kakao eller florsocker och stoppa ner en pinne (tex glasspinne).
Läs även:
Hanna Göranssons glutenfria lussebullar.
Längtar du redan efter julgodis? Sno ihop “no bake” bountybitar på ett kick.
Mjuk vegansk pepparkaka.
Julmys med pepparkakstryfflar.
Raw ischoklad med mandelsmör.