I januari 2020 startade Phillipe Cohen sin Youtube-kanal och publicerade sin första video där han tillagar pastarätten som nu alla pratar om. Vill även du lära dig mer om matlagning och hur man får till den där magiska finishen på enkla recept? Spana in videon nedan.
Finns det något härligare än att förgylla en grå dag med en riktigt god pasta skapad med enkla råvaror? Nyligen startade Bianca Ingrossos pojkvän, Phillipe Cohen, en Youtube-kanal där han publicerar videos med enkla och goda recept. Hans första video “Spaghetti al Pomodoro” har nu blivit viral med hela 891 349 visningar i skrivande stund.
Vi på Metro Mode ville självklart testa att tillaga rätten och följa hans tips steg för steg. Och mycket riktigt så blev det helt magiskt gott och ett måste att prova. Nedan hittar du ingredienserna du behöver och videon där Phillipe detaljerat går igenom hur du gör. Det bästa är att det inte tar mer än 15 minuter!
Spaghetti al Pomodoro
2 portioner
300-350g körsbärstomater
3-5 vitlöksklyftor
200g spaghetti
0,5-1 kruka basilika
1 näve salt
Torkad chili (flakes)
1 msk smör
Pecorino eller parmesan
Olivolja extra Virgin
Gör så här:
Koka upp pastavattnet och salta rikligt!
Skär körsbärstomaterna i hälften. Skär därefter vitlöken i tunna långa skivor och ta av basilikabladen från kvistarna.
Lägg i spaghettin i det kokade saltade vattnet och lägg i en skvätt olivolja för att undvika att den skall klibba ihop. (Obs koka inte pastan för länge. Om paketet säger 9 minuter – så är det 7 minuter vi bör koka för al dente!)
Fyll stekpannan med rikligt med olivolja.
Fräs vitlöken tills den fått lite färg.
I med tomaterna och blanda runt lite. Sätt på lock för att stänga inne värmen.
Hacka basilikan grovt.
Häll i lite pastavatten från kastrullen.
Tillsätt basilikan i tomatblandningen.
Lyft därefter spaghettin direkt från kastrullen in i tomatsåsen i stekpannan och tillsätt en msk smör.
Blanda runt och tillsätt ev mer pastavatten för en bra konsistens.
Servera med riven pecorinoost eller parmesan och toppa ev med lite mer extra virgin olivolja!