Pasta, pasta, pasta, en kär räddare i nöden när fantasin tryter inför middagen. Nedan delar vi två härliga pastarecept för både vardag och fest från italienska Granarolo.
Italienska Granarolo delar två härliga recept på smakrika pastarätter med Quattrocento-ost. Osten är en italiensk “farm to fork”-ost som tillverkas i Italien med mjölk från Granarolos egna gårdar. Den tillverkas enligt italiensk osttradition.
Gnocchi alla Sorrentina
Klassisk italiensk gratäng med gnocchi, smakrik tomatsås och krämig ost. Den går hem hos stora som små och är enkel att laga. Köp färdig gnocchi men slå ett slag för att koka en egen tomatsås, den sköter sig i stort sett själv på spisen med lite översyn. Osten är tricket – Mozzarella gör den len och krämig medan Quattrocento tillför sälta och den goda, krispiga ytan.
Pasta Pesto
Hur många middagar har inte pasta med pesto räddat genom åren? När det ska gå snabbt, vara enkelt och såklart smaka gott är det ett givet val. Här kommer en klassisk variant där pastan har sällskap av kokt potatis och haricots verts – att servera den på något annat sätt är otänkbart i Ligurien, Italien.