Veganska revbensspjäll
Marinerad och tunt skivad tofu med en härlig krispig grillyta och saftig insida.
6 portioner
Ingredienser:
2 x 230 g yipin tofu naturell (extra fast)
3/4 dl äppelcidervinäger
1/2 dl socker
3 msk ljus sirap
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära (riven)
3 msk kinesisk soja
2 msk dijonsenap
2 st lime
Gör så här:
Lägg tofublocket i en ren kökshandduk och vira in den. Placera mellan två skärbrädor och placera något tungt ovanpå, låt stå i 30 min. Detta steg kan hoppas över om du väljer en extra fast tofu.
Häll i socker, sirap och äppelcidervinäger i en kastrull och låt koka upp. Pressa saften från limen i kastrullen och lägg i senap, srirachasås, soja och pressad vitlök. Låt såsen reducera tills marinaden tjocknar. Låt marinaden svalna.
Skiva tofun i stavar, cirka 1 cm höga och 2 cm breda. Lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt tofun gotta sig i marinaden i kylskåpet ( gärna i minst tre timmar för en intensivare smak)
Ta fram tofun från kylen och lägg på grillen ( spara marinaden som blev över), vänd på den när den fått riktigt med färg och grillyta. Pensla på marinaden så de får extra mycket smak.
Servera dina veganska revbensspjäll med färskpotatis och en god sallad.
Foto: Yipin