Finns det något bättre än smarriga pannkakor? Här bjuder vi på Hanna Göransson recept på veganska, glutenfria proteinpannkakor med kokosgrädde och bär. Underbart gott!
Foto: Hanna Göransson/Metro Mode
Ingredienser
ger ca 10-15 st mindre pannkakor
100g havregryn
60 g valfritt vaniljproteinpulver, (t.ex. hampaproteinpulver med vaniljsmak)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl valfri mjölk, ex havremjölk
Topping
Kokosgrädde, det översta lagret på fet kokosmjölk
Valfria bär, ex blåbär och hallon
Eventuellt lite agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en slät, tjock smet. Om du inte har en mixer men har havremjöl hemma kan du ta det istället och vispa ihop ingredienserna.
2. Hetta sedan upp en stekpanna till max och ha i kokosolja. Sänk till medellåg värme. Häll i pannkakssmeten i stekpannan. Stek sedan gyllenbruna på varje sida. Smeten tjocknar ju längre den får stå, om du tycker den blir alldeles för ohanterlig kan du ha lite mer valfri mjölk i den.
3. Gröp ur det översta lagret ur en kokosmjölksburk/tetra (ej vattnet) och lägg det i en skål. Använd sedan en elvisp för att vispa kokosgrädden fluffig. Läs mer om hur du vispar kokosgrädde här (klick).
4. Servera sedan pannkakorna med kokosgrädde och bär.
Fri från:
Pannkakorna är glutenfria*, mejerifria, utan nötter och utan ägg.*Havre i sig är naturligt fritt från gluten, däremot behandlas det ofta med produkter som innehåller gluten och vissa kan därför vara känsliga mot havre. Om du är känslig mot havre av den eller annan anledning kan du använda boveteflingor istället.
Läs även:
Bästa vegetariska lasagnen! Här är receptet från Hermans i Stockholm.
Stockholms 10 bästa veganska restauranger 2021.
6 veganska frukostar som garanterat får dig upp ur sängen!
10 recept på veganska såser och dipper som sätter guldkant på din middagsmeny.