Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Essence – 8 favoriter som gör efterföljande hudvård mer effektiv

Det har länge varit ett viktigt steg inom K-beauty, men vad är egentligen essence och hur använder man det? Vi berättar varför du ska inkludera det i din skönhetsrutin.

Foto: Unsplash

Essence är en av de mest trendiga och effektiva produkterna inom K-beauty. Den kallas också för lotion eller booster och är ett lättflytande serum med hög koncentration av vårdande ingredienser. Precis som ett serum verkar den på djupet i hyn och gör därför efterföljande hudvård mer effektiv.

Hitta rätt för din hudtyp

Essence används efter din toner men före serum. Du tar några droppar i handflatan och klappar försiktigt in produkten i hyn. Är du riktigt torr kan du applicera flera gånger för återfuktning. Låt gärna produkten sjunka in någon minut i hyn innan du fortsätter med nästa steg och se till att hitta en produkt som passar för just din hudtyp.

Nedan har vi listat några av våra favoriter!

Läs även:

Metro Mode tipsar – så skapar du en bra basgarderob med hudvårdsprodukter.

Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene KÖP

Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene

Ger huden en extra boost av fukt. Eftersom den är lätt i konsistensen absorberar huden den väldigt bra och den maximerar effekten av de övriga produkterna (serum, dag- och nattcreme) som appliceras efter denna produkt.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
NCEF-Essence - Filorga KÖP

NCEF-Essence - Filorga

Ett pre-serum som förbereder huden och boostar effekterna av efterföljande anti-aging hudvårdsprodukter. Ger omedelbart huden lyster och verkar skyddande, samt bevarar fukten i huden. Passar alla hudtyper.

Pris: 452 kronor.

(Nedsatt från 565 kr)

KÖP

Nästa bild
Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher - Estée Lauder KÖP

Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher - Estée Lauder

Snabbverkande serum som förvandlar hudytan. Porerna ser mindre ut. Huden blir otroligt mjuk och smidig: Idealist reparerar hudens utseende: ojämn hudstruktur samt flagig och sträv hud. Applicera det och njut genast av den där mjuka, sömlösa, silkenslena känslan du älskar. En otroligt klar och jämn hudton: Idealist ger huden en jämnare ton så att den blir klar och full av lyster.

Pris: 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Wrinkle Away Fermented Essence - The Skin House KÖP

Wrinkle Away Fermented Essence - The Skin House

Ger huden fukt efter rengöring och användning av toner. Innehåller galactomyces fermenterade extrakt, vilket gör huden frisk och stark.

Pris: 370 kronor.

KÖP

Nästa bild
Super Aqua Ice Tear Essence - Missha  KÖP

Super Aqua Ice Tear Essence - Missha

Fuktgivande essens för ansiktet som ger huden ny energi. Uppfriskande gel-konsistens som smälter in i huden.

Pris: 189 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cellular Performance Lotion II Moist - Sensai KÖP

Cellular Performance Lotion II Moist - Sensai

En rik anti-ageing lotion som mättar och fyller på huden med fukt samt förbereder huden och optimerar effekten av efterföljande ansiktsvård. Passar till alla som vill förebygga och motverka hudens första ålderstecken.

Pris: 695 kronor.

KÖP

Nästa bild
T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence - Cremorlab KÖP

T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence - Cremorlab

Cremorlabs absoluta bästsäljare och har uppnått kultstatus inom koreansk hudvård. Verkar återfuktande, läkande och revitaliserande för huden. Denna essence återfuktar din hud på djupet samtidigt som den förbättrar dess textur och utseendet på porer.

Pris: 490 kronor.

KÖP

Nästa bild
Super Restorative Treatment Essence - Clarins KÖP

Super Restorative Treatment Essence - Clarins

Den mjuka fräscha texturen absorberas perfekt in i huden och förbereder den på att till fullo tillgodogöra sig den hudvård som appliceras efteråt. Huden blir genast fuktad, slät, påfylld och vackrare.

Pris: 555 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!