Hemma hos grundaren till Layered

kök

Hemma hos. I en otroligt vacker, ljus och luftig våning med fritt läge i Villastan i Stockholm bor Malin Glemme med sin man och parets två döttrar Adèle och Märtha. Det är lugnt och vackert trots att femrummaren ligger mitt i Stockholm, bara ett stenkast från citypulsen och Stureplan. Lägenheten från 30-talet har genomgått ett rejält ansiktslyft.

Av: Sanna Fischer Nordström
Foto: Jesper Florbrant

layered

 Snygga mattor breder ut sig i alla rum. Malin grundade nyligen det omtalade företaget Layered som tillverkar just mattor.

– Idéen till LAYERED föddes efter att jag hade varit på jakt efter mattor själv. Men alla mattor  jag ville ha var alldeles för saftiga i pris så jag lät designa och tillverka en själv hem till oss. När Metros Homes Sanna Fischer sedan var här och fotograferade för Wonderdeco för några år sedan fick jag mängder med mejl om just den mattan. Då insåg jag att det var fler som kände som jag. Jag har ett förflutet i modebranschen, så tack vare det så kändes inte steget så långt att jobba med inredning. Jag utvecklade det till en större kollektion som idag drygt ett år senare har lanserats under namnet LAYERED. Jag hämtar mycket inspiration från modevärlden. Eftersom jag kapat återförsäljarledet så blir priserna mot kund betydligt bättre och  hela kollektionen köps genom www.layeredinterior.com

IMG_8226

Lampan är ett fynd från Domino Antik.
kök
Spisen är från Ilve och känns som en härlig restaurangspis. Bordet fyndade vi på en sommarloppis för 1000 kr.
IMG_8252

Jag samlar på blåvitt porslin och har en uppsjö, dessa är inropade på auktion och från Spode.
IMG_8241 kopia
– Skärmen är från Ebay. Tavlan till höger i bild har jag köpt på Etsy för 40 kronor och ramat in själv, säger Malin Glemme till Metro Mode Home.
IMG_8215 IMG_8200

IMG_8214

– Jag köper mycket utländska inredningstidningar och hittar mycket inspiration från Pinterest som jag tycker är en grym inspirationskälla.
sovrum
IMG_8231

Delar du och din man inredningsintresset och är ni oftast överens om hur det ska se ut hemma?

– Jag och min man är oftast inte överens. Båda två är intresserade av modern konst, foto och inredning, men Kristofers stil är överlag lite hårdare än min. Nu är vi inne på vårt tredje gemensamma boende och på väg mot vårt fjärde. Så det är klart att det går smidigare nu att komma överens än i början. Då blev det många och långa diskussioner. Men oftast är det jag som gör den mesta researchen och kommer med förslag. Vid det här laget har han nog lärt sig att han kan lita på min smak och att det (oftast) blir fint i slutändan.

IMG_8297

Hur tänkte du när du inredde barnens rum?

– Det blir ju lite mer praktiskt tänk än i övriga rum. Men jag tycker nog ändå att det är fint om barnens rum hänger ihop med resten av hemmet.

IMG_8299 IMG_8304

Även barnens rum är såklart täckta av LAYERED-mattor.
badrum
– Jag älskar känslan av hotellbadrum och det får gärna kännas som att det är i Paris. Vi valde därför att göra badrummet helt i marmor. 
IMG_8307
– De inbyggda badrumsskåpen och handdukarna med våra monogram köpte vi hos Restoration Hardware när vi var i NYC.

IMG_8202

Har ni någon favoritbutik i Stockholm för inredning?

– Jag gillar Pierre & Peters på Grevgatan 16 i Stockholm och Edins urval hos Dusty Deco på Hornstolls strand. Sedan har jag en killkompis, Christian som kommer att öppna showroom på Rörstrandsgatan i Stockholm i höst. Där kommer han att sälja premium vintage möbler och av det jag har sett verkar det väldigt lovande.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!