Här bjuder vi på Ida Wargs magiskt goda scones som är helt gluten och äggfria. Ni måste testa att baka dessa. Det är så enkelt.
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser:
1 veganskt ägg (1msk chiafrön + 3 msk vatten)
2 dl rismjöl
1 dl glutenfria havregryn
1 tsk kardemumma
en nypa havssalt
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk
1 msk honung (för veganska 1 msk agave)
0,8 dl smält kokosolja
Gör så här:
Blanda chiafrön och vatten till ett veganskt ägg och låt stå i kylskåp i ca 15 min. Blanda rismjöl, havregryn, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och salt i en bunke. Blanda sedan det veganska ägget och mjölken i en bunke och häll ner de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt sedan den smälta kokosoljan och blanda till en smet. Klicka ut ca 6-7 st scones på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 min. Jag serverade mina med hallonsylt och jordnötssmör.
Läs också:
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.