Jordgubbstårta med passionscurd
Ingredienser:
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 l jordgubbar
Passionscurd
Vaniljkräm
Garnering
3 dl grädde
1 l färska bär av olika slag
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör ner i äggsmeten. Smörj en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Stick med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar. Låt svalna på ett galler.
Gör under tiden passionscurd och vaniljkräm. Skär hälften av jordgubbarna i skivor, spara de finaste för dekoration.
När tårtbotten svalnat helt skär den till tre bottnar med en vass brödkniv.
Lägg den understa botten på ett serveringsfat, stryk på ett lager vaniljkräm och täck med jordgubbskivor. Lägg på nästa botten och stryk på ett lager passionscurd och ett lager skivade jordgubbar. Lägg på den översta botten och bred ut grädde över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och färska bär.
Foto: Dansukker