Gillar du sushi så kommer du med stor sannolikhet även att gilla frushi! Riset görs på traditionellt sett där socker adderas och när det kommer till val av frukt och bär så är det bara fantasin som sätter gränser. Det bästa av allt? I frushi byts soya ut mot krämig chokladsås och det är precis lika drömgott som det låter.
Du måste med andra ord testa detta härliga recept så snart som möjligt! Kanske redan i kväll?
Enklast gör du frushi med hjälp av en bambumatta och plastfolie.
En exotisk variant av frushi fixar du med hjälp av mango, kiwi, jordgubbar och bär. Extra gott blir det att toppa med mynta.
Så här enkelt gör du frushi!
Ingredienser:
Sushiris
Bambumatta
Plastfolie
Frukt och bär (som t.ex mango, kiwi, jordgubbar, hallon)
Färsk mynta
Kokosflingor
Kakao
Mjölk
Strösocker
Flingsalt
Gör så här:
Koka upp sushiris enligt anvisning på paketet och låt svalna. Var nog med att skölja riset innan kokning.
Skär frukt och bär i lagom stora bitar beroende på hur du vill att din frushi ska se ut.
Rosta kokosflingor i en torr stekpanna och finhacka myntan.
När riset har svalnat och all frukt är prejad så kan du börja göra frushi.
Med bambumatta och plastfolie kan du enkelt göra rullar med sushiris och valfri frukt. Viktigt är att skära frukten i stavform.
Rulla sist bitarna i kokosflingorna och toppa med mynta. Servera med chokladsås och ingefära.
Chokladsås
Ingredienser:
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl mjölk
Havssalt
Gör så här:
Blanda kakao, socker och mjölk i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning och sedan låt såsen sjuda i 5 min. Avsluta med flingsalt och eventuellt chili.
TIPS! Tillsätt färsk chili för extra sting.
Recept och foto: Kelly Biddle @missbiddle