Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

9 träningsredskap alla borde ha i sitt hemmagym – så använder du dem på bästa sätt!

Att kunna riva av ett snabbt träningspass hemma är både smidigt och tidseffektivt. Här hittar du träningsredskapen du behöver för att skapa ditt alldeles egna hemmagym!

Du behöver varken bli ruinerad eller avsätta ett helt rum åt dina träningsredskap bara för att du vill fixa ett eget hemmagym. Roddmaskinen tar visserligen en del plats, men gummiband, hopprep och kettlebells är enkla att gömma undan i någon passande hörna. Nedan tipsar Metro Modes hälsoredaktör om vilka redskap hon satsar på för att hålla sig i grym form med hjälp av hemmaträning.

Läs också:

De 6 bästa träningsapparna för dig som vill träna på egen hand.

En enkel yogaövning som får dig att sova bättre.

Yogaläraren Josefine Bengtsson går igenom solhälsningens teknik – steg för steg!

Saknar du gymmet? Här hittar du alla Stockholms 64 (!) utegym.

Foto: Unsplash

Kettlebell - Apiro Sport KÖP

Kettlebell - Apiro Sport

Pris: Från 170 kronor.

Med en kettlebell har du ett fantastiskt mångsidigt träningsredskap som du kan svinga (kolla video här!), bära, pressa och dra i alla möjliga riktningar för att både träna styrka och kondition.

Kulorna finns i många olika vikter, att börja från 8-12 kilo brukar vara lagom för den ovana (beroende på vilka övningar du ska göra). Om du har möjlighet, testa runt bland vikterna på ditt gym först och investera sedan i en eller flera kettlebells för hemmabruk.

KÖP

Nästa bild
Roddmaskin - Titan Life KÖP

Roddmaskin - Titan Life

Pris: 2 500 kronor.

Om du ska satsa på en konditionsmaskin för hemmet så slår jag (och många andra tränare) ett hårt slag för roddmaskinen, numera finns det dessutom smidiga varianter du kan ha hemma.

Under ett roddpass tränar du hela kroppen! Alla stora muskelgrupper (ben, rumpa, bål och armar) aktiveras samtidigt som du förbättrar ditt hjärtas pump- och syreupptagningsförmåga, det vill säga konditionen.

Träningen är dessutom skonsam, kroppen utsätts inte för lika mycket belastning som när du springer eller hoppar. Det gör att skaderisken är låg, under förutsättning att du använder rätt teknik.

KÖP

Nästa bild
Hopprep - Stronger KÖP

Hopprep - Stronger

Löpband i all ära, men många av oss får inte plats med ett sådant i hemmagymmet. Ett hopprep ger dig intensiv konditionsträning och du kan dessutom ta med det precis överallt!

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Gummiband - Jobout KÖP

Gummiband - Jobout

Pris: 225 kronor.

Enkla att stoppa ner i väskan, tar ingen plats hemma och går att använda till en mängd olika styrkeövningar – speciellt för överkroppen.

Exertube-gummibanden finns i olika hårdhetsgrader och har dessutom handtag som gör dem väldigt lättanvända. En storfavorit är rotationsrodd som ger bra kontakt ryggen och axlarnas baksidor. Här hittar du den plus fler tips på övningar.

 

KÖP

Nästa bild
Mini-gummiband - Stronger KÖP

Mini-gummiband - Stronger

Pris: 399 kronor.

Om exertube-gummibandet tar lite plats så är det ändå inte i jämförelse med det här lilla tunna (men effektiva!) bandet.

Sätt det strax nedanför eller ovanför knäna när du gör benböj eller höftlyft – och du kommer känna direkt hur musklerna aktiveras ännu mer än vanligt. Det är precis det som minigummibandet är bäst på, att ta dina styrkeövningar till nästa nivå.

 

KÖP

Nästa bild
Tube Roll Bamboo - Casall KÖP

Tube Roll Bamboo - Casall

En foamroller är den perfekta lösningen för ömma muskler!

Pris: 479 kronor.

KÖP

Nästa bild
Gymboll - Casall KÖP

Gymboll - Casall

Pris: 270 kronor.

Coreträningens bästa vän! Att balansera på en gymboll ger grym träning för bålen. Du kan göra specifika bollövningar eller lägga till bollen i dina vanliga övningar (för att göra dem ännu mer utmanande). Vad sägs om att sätta fötterna på bollen när du gör armhävningar eller att balansera den bakre foten på bollen i dina utfall?

KÖP

Nästa bild
Yogablock - Yogiraj KÖP

Yogablock - Yogiraj

Yogablocket och yogaremmen är enkla redskap som gör det lättare att nå och hålla kvar olika yogapositioner.

Remmen är som en förlängning av dina armar eller ben så att du behärskar även de mest krävande ställningarna. Det är även ett bra hjälpmedel när du stretchar. Blocket kan du till exempel sätta en hand på för att lättare nå ner till marken.

Pris: 399 kronor.

Yogarem – Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Yogamatta - adidas by Stella McCartney KÖP

Yogamatta - adidas by Stella McCartney

Yogamattan är given för sköna yogapass men är också perfekt för stretchövningar och annat när du behöver vara nere på golvet.

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!