instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

3 snabba och nyttiga (och billiga!) vardagsrecept med bönor

Av: Metro Mode

Vi är många som vill satsa på lite extra på hälsosamma matvanor just nu – samtidigt som plånboken ekar läskigt tom. Då är bönor det perfekta alternativet i matlådan och på middagsbordet. Här hittar du tre vardagsrätter med de nyttiga, näringsrika och billiga bönorna.

Foto: Bättre hälsa med bönor – Enkla recept för en medveten diet

Bönor och andra baljväxter är ett utmärkt livsmedel för dig som vill äta näringsrikt, tack vare det höga innehållet av vitaminer, mineraler, kostfibrer och protein. Bönor är prisvärd mat, något vi såklart gillar året om men kanske lite extra så här efter jul och nyår då plånboken har en tendens att eka tom.

I boken Bättre hälsa med bönor – Enkla recept för en medveten diet (annonslänk) har kostrådgivaren Ann-Cathrine Johnsson samlat enkla och goda recept med bönor som huvudingrediens. Vad sägs om smakrika grytor, biffar och matiga sallader? Perfekta att sno ihop till snabba luncher och middagar. Här nedanför hittar du tre enkla och goda vardagsrecept ur boken – dags att fylla matlådorna!

Läs mer:

8 supersnabba och nyttiga recept på matlådor.

Buddha bowls – 5 recept på nyttiga matlådor för hela veckan.

Med de här 8 ingredienserna kan du fixa nyttiga och goda middagar – hela veckan.

Så gör du mättande, goda och nyttiga lunchsallader med våra 5 bästa knep!

Vegetarisk Pad Thai med sötpotatis – ett måste i veckans matlådor.

Het vegetarisk shakshuka med pocherat ägg.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår