Paj med fetaost, squash och spenat
Ingredienser
Pajskal
4 dl mandelmjöl
0,5 dl mixade sesamfrön
75 g smör
1 ägg
lite salt
Fyllning
Fryst, hackad spenat
salt
peppar
vitlöksklyfta
2 ägg
2 dl matgrädde/grädde
1 schalottenlök
1 zucchini/liten squash
ca 100 g fetaost
Gör så här
Blanda alla ingredienser till pajskalet, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Tina den frysta hackade spenaten i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlöksklyfta. Blanda spenaten med en stanning som du gör på ägg, matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.
Hacka och stek schalottenlöken samt tunna skivor av zucchini/squash.
Fördela squashen och löken i pajskalet och häll på spenat- och äggstanningen.
Toppa med smulad fetaost och grädda i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.
Foto & recept: Jenny Sunding